Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Jerusalem Center for Media and Communication, οι Παλαιστίνιοι έχουν αρχίσει να χάνουν το ενδιαφέρον τους για την ιδέα της δημιουργίας ενός αραβικού κράτους στην Παλαιστίνη, ανέφερε σήμερα, 25 Νοεμβρίου, η The Jerusalem Post.

Ο αριθμός εκείνων που υποστηρίζουν τη λύση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης με τον τύπο «δύο κράτη για δύο λαούς» μειώθηκε από 39% τον Απρίλιο του 2020 σε 29% τον Οκτώβριο του 2021. Την ίδια περίοδο, ο αριθμός εκείνων που υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός ενιαίου εβραιο-αραβικού κράτους αυξήθηκε από 21% σε 26%.

Στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, το 30% υποστηρίζει τη δημιουργία ενός εβραιοαραβικού κράτους, ενώ το 23% των ερωτηθέντων εγκρίνει τη λύση των δύο κρατών. 

Στη Λωρίδα της Γάζας, το 37% υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών, ενώ το 19% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τη δημιουργία ενός εβραιοαραβικού κράτους αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Οι απαντήσεις στην προτιμώμενη επίλυση συγκρούσεων ποικίλλουν ευρέως. 

Το 33% υποστηρίζει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, το 33% πιστεύει ότι η ένοπλη αντίσταση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος και το 20% υποστηρίζει τη «λαϊκή αντίσταση», η οποία, κατά τη γνώμη τους, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ