Τουρκικά ΜΜΕ: Υποβαθμισμένη υποδοχή στον Γ. Γεραπετρίτη στην Άγκυρα λόγω Ισραήλ
«Κάνουν κοινές ασκήσεις με τους εχθρούς μας τους Ισραηλινούς»
Σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και άσκησης ψυχολογικής πίεσης προχωρούν τα τουρκικά ΜΜΕ με το «καλημέρα» της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Το εθνικιστικό τουρκικό δίκτυο TVNET εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά της ελληνικής διπλωματίας, πανηγυρίζοντας μάλιστα για το γεγονός ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έτυχε μιας «απλής και λιτής» υποδοχής στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα.
«Σύμμαχος του εχθρού μας»
Το τουρκικό δημοσίευμα συνδέει άμεσα την υποδοχή αυτή με τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το Τελ Αβίβ ως «εχθρό της Τουρκίας».
«Η Ελλάδα, η οποία λειτουργεί σε επίπεδο εταιρικής σχέσης με το Ισραήλ —τον εχθρό της Τουρκίας— έτυχε απλούστερης υποδοχής σε σύγκριση με άλλους κρατικούς αξιωματούχους», αναφέρει το TVNET, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το διπλωματικό unfair της Άγκυρας.
Για να ενισχύσουν το αφήγημά τους, οι Τούρκοι συγκρίνουν την άφιξη του Έλληνα ΥΠΕΞ με εκείνη του Φινλανδού Προέδρου, Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος έγινε δεκτός από πολυπληθή αντιπροσωπεία και την Υπουργό Οικογενειακών Υπηρεσιών της Τουρκίας — παραβλέποντας σκόπιμα, βέβαια, τη διαφορά του διπλωματικού πρωτοκόλλου μεταξύ ενός αρχηγού κράτους και ενός υπουργού.
İsrail’le ortak hareket eden Yunan bakana sade karşılama
Türkiye düşmanı İsrail ile ortaklık düzeyinde hareket eden Yunanistan’a diğer devlet yetkililerine kıyasla daha sade bir karşılama yapıldı.
NATO Zirvesi kapsamında Ankara’ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos… pic.twitter.com/LEfDzxBBxo
— TVNET (@tvnet) July 7, 2026
Στο στόχαστρο τα F-35 και οι ασκήσεις στο Αιγαίο
Η πραγματική αιτία για τα τουρκικά «νεύρα», ωστόσο, κρύβεται στη συνέχεια του δημοσιεύματος.
«Οι Τούρκοι αναλυτές δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τις πρόσφατες δηλώσεις Γεραπετρίτη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η άρση των περιορισμών για την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν πρέπει να βρίσκεται καν στην ατζέντα.»
Παράλληλα, το TVNET αναφέρεται με έκδηλη ανησυχία στις πληροφορίες που θέλουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και του Ισραήλ να επανεκκινούν άμεσα τις κοινές αεροναυτικές τους ασκήσεις στο Αιγαίο, αμέσως μετά την εκτόνωση της κρίσης με το Ιράν.