Χ.Ακάρ: «Τα οπλικά συστήματα που αγοράζει η Ελλάδα είναι πολύ λίγα για την Τουρκία»

«Αφού είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ γιατί εξοπλίζεστε;»!

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Άγκυρας δήλωσε πως τα όπλα που αγοράζει η Ελλάδα «είναι πολύ λίγα για την Τουρκία».

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ ήθελε να τονίσει πως επί ματαίω η Ελλάδα εξοπλίζεται γιατί η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη δύναμη κατά την άποψή του.

Βέβαια, αν ήταν έτσι, δεν θα σχολίαζε τους εξοπλισμούς της Ελλάδας καθώς με βάση τα λεγόμενά του, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει το «μέγεθος» της Τουρκίας.

Πάντως, ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΑΜ έδειξε στην Αθήνα ότι θα πρέπει να εντείνει τους εξοπλισμούς μέχρι να τους θεωρήσει «αρκετούς» για την Τουρκία.

Σχολιάζοντας τον εξοπλισμό της Ελλάδας ο Τούρκος υπουργός είπε:

 «Στην τελευταία μας συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας είπα «Ας συναντηθούν οι υπουργοί τουρισμού μας, όχι εμείς».  Ας αναπτύξουμε τον τουρισμό. Ας μειώσουμε τις εντάσεις και τις ασκήσεις. Τους λέμε για αυτά τα θέματα, δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε τις επιθυμητές απαντήσεις. Με κάποιες τέτοιες προσπάθειες με τον δικό τους τρόπο αναφέρουν την Τουρκία ως εξωτερική απειλή. 

»Προσπαθούν να κερδίσουν ένα πλεονέκτημα της κατάστασης παρουσιάζοντάς το ως απειλή. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει σοβαρά προβλήματα…

Κι όμως, είναι πρόθυμοι να αγοράσουν εξαιρετικά ακριβά οπλικά συστήματα. Αυξάνουν τον αμυντικό προϋπολογισμό. Είμαστε σύμμαχοι με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες συμμαχίας με διάφορες χώρες εντός του ΝΑΤΟ και υπογράφει μνημόνιο συνεννόησης. Γιατί όλα αυτά όταν υπάρχει ΝΑΤΟ; 

Υπάρχει οπλισμός, εναντίον ποιων; Λέμε, τι είναι αυτός ο οπλισμός; Πάρα πολλά για μια κανονική άμυνα,  αλλά πολύ λίγα για την Τουρκία. Συνεχίζουν να περπατούν σε αξιώσεις που είναι πέρα ​​από το ύψος τους. Η συμμαχία εντός συμμαχίας αποδυναμώνει το ΝΑΤΟ», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV