Νέο περιστατικό στον ισπανικό σιδηρόδρομο σημειώθηκε στη Σεβίλλη, καθώς τρένο συντήρησης και εμπορευματικών μεταφορών εκτροχιάστηκε κοντά στον σταθμό Padre Pío-Palmete, σχεδόν 12 ώρες μετά τη φονική σύγκρουση τρένου υψηλής ταχύτητας, που είχε ως αποτέλεσμα 68 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια ελιγμών. Σύμφωνα με τις αρμόδιες σιδηροδρομικές αρχές, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς τα βαγόνια ήταν άδεια.

Το συμβάν οδήγησε στην άμεση αναστολή της λειτουργίας της γραμμής C4 του προαστιακού δικτύου Cercanías της Σεβίλλης, η οποία συνδέει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Santa Justa με περιοχές στο νότιο τμήμα της πόλης.

Την εκτροχίαση επιβεβαίωσαν ο διαχειριστής της σιδηροδρομικής υποδομής Adif και η εταιρεία εκμετάλλευσης Renfe, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Τα αίτια παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. Έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο εκτροχιασμός οφείλεται σε μηχανική βλάβη ή σε άλλο λειτουργικό πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ