Σίφνος: Οι μαθητές τίμησαν την εθνική επέτειο παρά την απόφαση για ακύρωση της παρέλασης (βίντεο)
Οι μαθητές πήραν την πρωτοβουλία

Μια διαφορετική εικόνα παρουσίασε φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Σίφνο, όπου μαθητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παρέλαση, παρά την απαγόρευση που είχε ανακοινωθεί λόγω της πρόγνωσης για επιδείνωση του καιρού στις Κυκλάδες.
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή. Ωστόσο, στη Σίφνο επικράτησε τελικά ηλιοφάνεια και οι μαθητές πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν, προκειμένου να τιμήσουν την εθνική επέτειο.
Με την ελληνική σημαία στους δρόμους του νησιού
Χωρίς εμβατήρια, επισήμους και την καθιερωμένη οργανωμένη παρουσία κοινού, οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν παρέλασαν στο κέντρο της Σίφνου, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία.
Η κίνησή τους προσέδωσε έναν διαφορετικό χαρακτήρα στον φετινό εορτασμό, καθώς η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών και όχι στο πλαίσιο της επίσημης διοργάνωσης.
Κάτοικοι που βρέθηκαν στο σημείο παρακολούθησαν την πορεία τους και τους χειροκρότησαν, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Η παρουσία του στρατιωτικού ΡΕΟ
Πίσω από τους μαθητές ακολούθησε και στρατιωτικό όχημα τύπου ΡΕΟ, το οποίο οδηγούσε ο Αντώνης Καλογήρου. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο ίδιος συμμετέχει με το όχημα στις εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους τα τελευταία χρόνια.
Η παρέλαση στη Σίφνο πραγματοποιήθηκε υπό διαφορετικές συνθήκες από εκείνες που είχαν αρχικά προβλεφθεί, με τους μαθητές να επιλέγουν να τιμήσουν την εθνική επέτειο και τους κατοίκους να ανταποκρίνονται με θερμό χειροκρότημα.























































