Τη σύνδεση ανάμεσα στην πολιτική και το λιανεμπόριο, με κοινό παρονομαστή την ανάγκη διαρκούς διεκδίκησης της εμπιστοσύνης των πολιτών, ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

«Πρέπει να σέβεσαι τον πελάτη», ήταν το μήνυμα που έδωσε, μεταφέροντας τη λογική αυτή και στο πεδίο της πολιτικής. Όπως σημείωσε, η πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τους πολίτες με υπεροψία ούτε να θεωρεί κανέναν δεδομένο. Αντίστοιχα, υπογράμμισε ότι ούτε η κυβέρνηση μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της… αναντικατάστατο.

«Και στην πολιτική και στο λιανεμπόριο κανένα λάθος μετά την απομάκρυνση από το ταμείο δεν αναγνωρίζεται» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός  υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν πραγματικό όφελος απ’ την καλή πορεία της οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη προσαρμοστικότητας και ταχύτητας, επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες μεταβάλλονται γρήγορα και ότι οι αποφάσεις δεν μπορούν να παραπέμπονται διαρκώς στο μέλλον.

«Του χρόνου τα πράγματα δεν θα είναι όπως είναι σήμερα. Αυτό ισχύει και για εμάς και για εσάς», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι επιχειρήσεις και πολιτεία πρέπει να είναι έτοιμες να αναλάβουν ρίσκα και να λαμβάνουν αποφάσεις. «Αν περιμένουμε να πάρουμε αποφάσεις, θα μας ξεπεράσουν οι εξελίξεις κατά πολύ», ήταν το μήνυμά του.

Όπως ανέφερε, βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη ως προς το διαθέσιμο εισόδημα. Η οικονομική σταθεροποίηση, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί προϋπόθεση, αλλά πλέον το ζητούμενο είναι η θετική πορεία της οικονομίας να μεταφράζεται σε απτό όφελος για τα νοικοκυριά.

«Δεν αρκεί να έχουμε καλή πορεία της οικονομίας», ήταν το στίγμα της παρέμβασής του, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει την ανάγκη οι πολίτες να αισθάνονται στην καθημερινότητά τους τα οφέλη της ανάπτυξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, θέτοντας ως κεντρικό στοίχημα τη μετεξέλιξη του gov.gr στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Το ζητούμενο, όπως τόνισε, είναι οι ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου να περάσουν σε ένα νέο επίπεδο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ