Συνεχίζεται η κορύφωση της έντασης στη Μέση Ανατολή με τις ΗΠΑ να ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις τους.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στη δημοσιότητα έρχονται περισσότερα στοιχεία για την ανάπτυξη  επιπρόσθετων  συστημάτων  αντιβαλλιστικής Άμυνας στη Μέση Ανατολή τύπου THAAD όπως και συστήματα Patriot.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν σε γραπτή δήλωσή του:

«Μετά από λεπτομερείς συζητήσεις με τον Πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με τις πρόσφατες κλιμακώσεις από το Ιράν και τις δυνάμεις του σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, διέταξα  σήμερα μια σειρά πρόσθετων βημάτων για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή. Αυτά τα βήματα θα ενισχύσουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής, θα αυξήσουν την προστασία των δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή και θα βοηθήσουν στην άμυνα του Ισραήλ», ανέφερε ο Όστιν για να συμπληρώσει:

«Πρώτα, ανακατεύθυνα την κίνηση του USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης.

Αυτή η ομάδα κρούσης αερομεταφορέα είναι επιπλέον της USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group, η οποία δραστηριοποιείται επί του παρόντος στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.

Θα αυξήσει περαιτέρω τη στάση της δύναμης μας και θα ενισχύσει τις ικανότητες και την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων.

Έχω επίσης ενεργοποιήσει την ανάπτυξη μιας πυροβολαρχίας  Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) καθώς και πρόσθετων ταγμάτων Patriot σε τοποθεσίες σε όλη την περιοχή για να αυξήσω την προστασία δυνάμεων για τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Τέλος, έθεσα έναν επιπλέον αριθμό δυνάμεων να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη εντολών ως μέρος ενός συνετού σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης, για να αυξήσουν την ετοιμότητά τους και την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται γρήγορα όπως απαιτείται.

Θα συνεχίσω να αξιολογώ τις απαιτήσεις μας για τη στάση της δύναμης στην περιοχή και θα εξετάσω το ενδεχόμενο ανάπτυξης πρόσθετων δυνατοτήτων όπως απαιτείται.»

Η ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο αντιμετώπισης τόσο τη Χεζμπολάχ όσο και του ίδιου του Ιράν σε περίπτωση που αποφασίσουν να εμπλακούν ενεργά κατά του Ισραήλ όταν αυτό και εάν πραγματοποιήσει την χερσαία εισβολή του στη Γάζα.

Ήδη οι Ιρανοί σε μια τέτοια περίπτωση έχουν απειλήσει ότι θα κτυπήσουν αμερικανικές βάσεις.

Να σημειωθεί ότι η ένταξη της 112ΠΜ στον σχεδιασμό των ΗΠΑ για ενίσχυση των δυνάμεών τους στην περιοχή έχει άμεση σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς αναμένεται ότι θα αποτελέσει σημαντικό κόμβο των αμερικανικών δυνάμεων.

Ενδεχομένως δε,  μπορεί να συσχετίζεται και με την εντολή επιφυλακής της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του αμερικανικού Στρατού, καθώς αναφέρεται ότι στην 112ΠΜ θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες μεγάλος αριθμός αεροσκαφών C-130.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ