Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε πως η παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία από τη Γαλλία είναι «λάθος», το οποίο θα αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει «αντίμετρα».

«Από τη δική μας οπτική είναι μια λανθασμένη απόφαση, που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την ουκρανική πλευρά, διότι φυσικά θα μας αναγκάσει να λάβουμε αντίμετρα», υπογράμμισε ο Ντ.Πεσκόφ.

Παράλληλα, κατήγγειλε τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους για «αντιρωσικό χαρακτήρα», προαναγγέλλοντας ότι θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει την ασφάλεια της Ρωσίας.

«Πρόκειται αναμφίβολα για μια σύνοδο της Συμμαχίας με έντονο αντιρωσικό χαρακτήρα. Η Ρωσία θεωρείται εχθρός, αντίπαλος και οι συνομιλίες θα διεξαχθούν υπό αυτό το πρίσμα», σχολίασε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Επίσης, εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν φαίνεται να κατανοούν ότι η μεταφορά υποδομών του ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας είναι λάθος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η επέκταση της Συμμαχίας στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη ήταν αυτή που οδήγησε στην τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία.

«Ξεκάθαρα αρνητικές επιπτώσεις» η ένταξη της Σουηδίας

Σε ό,τι αφορά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ η Μόσχα επεσήμανε ότι θα έχει «ξεκάθαρα αρνητικές επιπτώσεις» για την ασφάλειά της και πρόσθεσε ότι θα απαντήσει με αντίστοιχα μέτρα, όπως αυτά που έλαβε αφού εντάχθηκε στη Συμμαχία η Φινλανδία.

Ωστόσο ο Πεσκόφ υποβάθμισε την απόφαση της Τουρκίας να άρει τις αντιρρήσεις της αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα έχει υποχρεώσεις ως χώρα μέλος της Συμμαχίας και ότι η Μόσχα δεν έχει αυταπάτες ως προς αυτό.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν τις διαφωνίες τους αλλά επίσης μοιράζονται κοινά συμφέροντα, ενώ η Μόσχα σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ