Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε πως οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου βάζουν «στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» τους Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς.  

Όπως έγραψε στο «Χ» ο Ρώσος αξιωματούχος: «Ώρα για παραίτηση. Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!».

Συμπλήρωσε δε ότι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών αποτύπωσαν την «ανίκανη πολιτική» των Σολτς, Μακρόν και τη στήριξη στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι αν και μετά τις Ευρωεκλογές η πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβουλίου θα συνεχίσει να είναι φιλοευρωπαϊκή και φιλοουκρανική, η άνοδος των δεξιών κομμάτων είναι ξεκάθαρη.

«Η δυναμική αυτή είναι εμφανής και φυσικά, παρά το γεγονός ότι οι φιλοευρωπαίοι διατηρούν τις ηγετικές τους θέσεις για την ώρα, με το πέρασμα του χρόνου τα δεξιά κόμματα θα πάρουν τη θέση τους», δήλωσε.

Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία θα παρακολουθήσει προσεκτικά τις πρόωρες εκλογές στη Γαλλία, «λαμβάνοντας υπόψιν της, ας πούμε, εξαιρετικά μη φιλική και ίσως εχθρική στάση της γαλλικής ηγεσίας προς τη χώρα μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ