Ρωσία-Κίνα: «Θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 3 Φεβρουαρίου, μετά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο στις 4 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ρωσο-κινεζική σύνοδος κορυφής και οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου, που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των σχέσεων, θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο με πρωτοβουλία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Όπως είπε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, «ετοιμάζονται αποφάσεις που είναι μελετημένες λεπτομερώς, εφικτές και που πραγματικά βοηθούν στην οικοδόμηση της αλληλεπίδρασής μας».

«Θα συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα (της ρωσο-κινεζικής συνεργασίας) στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επίσκεψη του Προέδρου (Βλαντιμίρ) Πούτιν στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια της ίδιας της επίσκεψης. 

Παρεμπιπτόντως, συμφωνήσαμε με τον συνάδελφό μου, φίλο, υπουργό Εξωτερικών Wang Yi ότι την παραμονή των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών, θα πραγματοποιήσουμε τη συνάντησή μας, όπου θα εξετάσουμε λεπτομερώς ολόκληρη τη διεθνή ατζέντα », δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε μια συνέντευξη Τύπου.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί στις 3 Φεβρουαρίου με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV