Αφγανιστάν: Γυναίκες αεροσυνοδοί κρύβονται σε εγκαταλειμμένα σπίτια από τους Ταλιμπάν

Γυναίκες στο Αφγανιστάν οι οποίες εργάζονταν ως αεροσυνοδοί στον εθνικό αερομεταφορέα Ariana Airlines, τώρα, κρύβονται σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, υπό τον φόβο τον Ταλιμπάν καθώς το μέλλον τους σε μία χώρα με τρομοκράτες είναι αβέβαιο...

Η δημοσιογράφος του BBC Lyse Doucet κατάφερε να μπει στο καταφύγιό τους και να τους μιλήσει, δείχνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες γυναίκες στο Αφγανιστάν, που πλέον τελεί υπό τη διοίκηση των Ταλιμπάν. Παράλληλα, μίλησε και με δύο σχεδιάστριες μόδας, που βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται.

«Τα όνειρά μας καταστράφηκαν» λέει μια γυναίκα, που το παιδικό της όνειρο ήταν να γίνει αεροσυνοδός, να εξυπηρετεί ανθρώπους και να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Η τελευταία πτήση ακυρώθηκε. Μια άλλη γυναίκα παραδέχεται ότι έκλαιγε, αναρωτιόταν πού να πάει, πώς θα γλιτώσει. «Ήταν η πιο φρικτή νύχτα της ζωής μου που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ποτέ δεν έχω ζήσει μια τέτοια κατάσταση, ούτε σε ταινία δεν έχω δει κάτι τέτοιο».

Οι Ταλιμπάν έδωσαν εντολή να μην επιστρέψουν στη δουλειά

Η εντολή που δόθηκε από τα καινούρια τους αφεντικά ήταν να μην επιστρέψουν στη δουλειά για κάποιο χρονικό διάστημα. Μία από τις αεροσυνοδούς κατάφερε να βιντεοσκοπήσει τους Ταλιμπάν έξω από το σπίτι της, με τους γείτονες, να ακούγονται να βγάζουν κραυγές.

«Ακόμη κι αν μας αφήσουν να γυρίσουμε, δεν θα μπορούμε να φορέσουμε τη στολή μας. Δεν μπορούμε να μπούμε σε κυβερνητικό όχημα και να βρεθούμε σε τοπικές και διεθνείς πτήσεις». Οι γυναίκες έχουν υποβάλλει αίτημα για να επιστρέψουν. Ωστόσο δεν έχουν λάβει καμία απάντηση..

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV