(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 06:11): Σε μία επίθεση πρωτοφανούς έντασης με χρήση drones, βαλλιστικών και αντιπλοϊκών πυραύλων, προχώρησαν οι σιίτες Χούθι, επιχειρώντας να χτυπήσουν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ και το εμπορικό πλοίο MSC United VIII της MSC Mediterranean Shipping, ιταλικών συμφερόντων, στην νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Οι επιθετικές αυτές ενέργειες αναχαιτίστηκαν από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Laboon κλάσης Arleigh Burk και από μαχητικά F/A-18 Super Hornet, τα οποία απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower.

Oι Χούθι έδειξαν πως έχουν την ικανότητα να χτυπήσουν ταυτόχρονα περισσότερους από έναν στόχους και με πληθώρα οπλικών συστημάτων.

Στις αναχαιτίσεις συμμετείχαν και μαχητικά της ισραηλινής Αεροπορίας.

Η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Μέσης Ανατολής (USCENTCOM), ανακοίνωσε πως ο Στρατός των ΗΠΑ, κατέρριψε σήμερα πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Συγκεκριμένα «καταρρίφθηκαν 12 μη επανδρωμένα, επιθετικά αεροσκάφη, 3 βαλλιστικοί πύραυλοι κατά πλοίων και δύο αντιπλοϊκοί πύραυλοι στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας», ανέφερε η Centcom σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Στην ίδια ανάρτηση διευκρινίζεται ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ούτε τραυματισμοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ