Η ειδική μονάδα του σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, η Task Force 51, ξεκίνησε εκπαίδευση στο Ισραήλ πριν την τοποθετηθεί στον Περσικό Κόλπο – προετοιμαζόμενη για μια πιθανή σύγκρουση με το Ιράν.

Είναι μια δύναμη επέμβασης για πολύπλοκα σενάρια, η οποία αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται μαζί με ισραηλινές μονάδες καταδρομέων και υποτίθεται ότι θα δώσει λύση σε μια κατάσταση στην οποία οι Ιρανοί θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα αμερικανικό προξενείο ή ένα πλοίο που πλέει στα ανοιχτά.

Αν και στο παρελθόν έχει πραγματοποιηθεί κοινή εκπαίδευση, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια δύναμη εκπαιδεύεται με αυτόν τον τρόπο στο Ισραήλ.

Οι πεζοναύτες αφίχθηκαν με το αντιτορπιλικό Vituso και με ελικόπτερα πέταξαν προς το  Νεγκέβ και το Ελιάτ, όπου θα εκπαιδευτούν σε διάφορα σενάρια: πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, πόλεμο σε κατοικημένες περιοχές, καθώς και βασική εκπαίδευση και λειτουργία των ειδικών εργαλείων τους.

Στην αρχή της εκπαίδευσης, η Σχολή Πεζικού του ισραηλινού στρατού θα συμμετάσχει στην κοινή εκπαίδευση, ενώ αργότερα θα ενταχθούν ειδικές μονάδες όπως η Lottery και η Magellan.

 Ο ερχομός της Μονάδας 51 είναι προϊόν της σύνδεσης του Ισραήλ με τη Santcom, την έδρα της Κεντρικής Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ που έχει ανατεθεί στις χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Περσικού Κόλπου.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο θέμα, η εκπαίδευση είναι τακτικού χαρακτήρα και αυτός είναι ο πρώτος κρίκος της σύνδεσης μεταξύ των στρατών. Η ελπίδα είναι ότι από εδώ θα αναπτυχθούν όλο και περισσότερες στενές συνεργασίες.

Από το Ισραήλ, οι Πεζοναύτες θα συνεχίσουν στον Περσικό Κόλπο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πιθανή κλιμάκωση με το Ιράν και ακραία σενάρια σύμφωνα με τα οποία οι Ιρανοί θα προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο ενός αμερικανικού πλοίου, ή ακόμη, μιας διπλωματικής αποστολής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ