Συμφωνία μεταξύ EASA και Νότιας Κορέας για την μεταφορά γραμμής παραγωγής

 To Ministry of Land, Infrastructure and Transport (MOLIT) της Νότιας Κορέας υπέγραψε συμφωνία με το European Union Aviation Safety Agency (EASA) προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή των Airbus H155 ελαφρών ελικοπτέρων γενικής χρήσης.

Η MOLIT σε σχετική ανακοίνωση τύπου στις 18 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο της Νότιας Κορέας θα διευκολύνει την μεταφορά της γραμμής παραγωγής των H155 από την Μασσαλία στην Νότια Κορέα.

Πιο συγκεκριμένα η MOLIT ανακοίνωσε ότι η μεταφορά θα ξεκινήσει και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος με σκοπό να υποστηρίξει την ανάπτυξη της εθνικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας. 

Η Airbus Helicopters και η Korea Aerospace Industries σχεδιάζουν να συνεργαστούν στην παραγωγή των ελικοπτέρων H155, που θα αποτελέσουν την βάση του σχεδίου του ελικοπτέρου ελαφράς επίθεσης. 

Η τοπική γραμμή παραγωγής θα τρέχει ταυτόχρονα από την Korea Aerospace Industries (KAI) και την Airbus Helicopters, για τουλάχιστον μέχρι το 2050.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV