ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος: «Είναι μία ξεχωριστή στιγμή η άφιξη των Rafale στην Ελλάδα»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο Politico χαρακτήρισε ως «ξεχωριστή στιγμή» την άφιξη των Rafale.

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Γαλλία αλλά, και για το κοινό μας όραμα για την ευρωπαϊκή άμυνα.

Αυτά τα ανώτερα αεροσκάφη επόμενης γενιάς πολλαπλασιάζουν την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας και ενδυναμώνουν την ικανότητά μας να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση ασφαλείας στην περιοχή μας», δήλωσε ειδικότερα ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος.

Νωρίτερα η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα έκανε ανάρτηση στο Twitter, στην οποία αναφέρει πως: «Η #ΕΛΛΑΔΑ παραλαμβάνει σήμερα τα πρώτα της 6 #Rafale Πριν προσγειωθούν στην #Τανάγρα, θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη γύρω στις 12:10. Γύρω στη 1μμ, τελετή υποδοχής παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη @PrimeministerGR και του πρέσβη #Patrick_Maisonnave».

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV