ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Στην Τανάγρα περιμένουν τα Rafale»

Με ευρεία συναίνεση αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής η προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Rafale με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο να επισημαίνει πως ενισχύεται η αποτρεπτική ισχύς της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μεν τις επιφυλάξεις του, ωστόσο, δήλωσε πως θα υπερψηφίσει τις εγκριτικές συμβάσεις, ενώ θετική ψήφο δίνει το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Καταψηφίζουν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.

«Σε λιγότερο από ένα έτος από την έναρξη των διαπραγματεύσεων θα προσγειωθεί το πρώτο Rafale στoν ιστορικό αεροδιάδρομο της Τανάγρας. Το αεροδρόμιο μετά από πολλά χρόνια διάγει περίοδο προσμονής και ανάταξης του ηθικού του προσωπικού», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από το ερχόμενο καλοκαίρι 18 υπερηχητικές ριπές ανέμου, αυτή είναι η απόδοση της λέξης Rafale στα ελληνικά, με ελληνικά διακριτικά στα φτερά και Έλληνες ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας στο χειριστήριο θα έρθουν να πετάξουν και θα σκεπάσουν μαζί με τον υπόλοιπο στόλο το Αιγαίο με τα φτερά τους και τα όπλα τους», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και υπογράμμισε ότι καθίσταται επιτακτική η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί κυριαρχικά μας δικαιώματα και απειλεί την ειρήνη στη Νοτιανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία δηλώνει τώρα πρόθυμη να προσέλθει σε διάλογο όμως πριν από λίγους μήνες είχε προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων μας με τη συμπεριφορά της», ανέφερε στην ομιλία του.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «η διακομματική συναίνεση αποτελεί ένα ισχυρό σήμα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι πρέπει και όπως πρέπει, για να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να αντιμετωπίσει κάθε απειλή στην περιοχή με ακόμα πιο ενισχυμένες ένοπλες δυνάμεις».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.facebook.com/npanagioto2/videos/10215139322435403

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV