Το ΚΚΕ απάντησε στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για πιθανά σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών, χαρακτηρίζοντας «ανυπόστατη» οποιαδήποτε εμπλοκή του κόμματος σε τέτοιες συζητήσεις.

Κύκλοι του ΚΚΕ υποστήριξαν ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει τη σταθερή θέση του κόμματος απέναντι στις κυβερνήσεις που, όπως αναφέρουν, ακολουθούν πολιτικές σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Στην ίδια τοποθέτηση σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνδέει το ΚΚΕ με πιθανά κυβερνητικά σχήματα μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τον πολιτικό χώρο του Αλέξη Τσίπρα, την Πλεύση Ελευθερίας και άλλα κόμματα, παρά τις διαφορετικές πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ.

Παράλληλα, από το ΚΚΕ στρέφουν τη συζήτηση προς τη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε κυβερνητικό σχήμα με το ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα δεν έχει αποκλειστεί από τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρουν, αντίστοιχες κυβερνητικές συνεργασίες έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα μοιράζονται κοινές στρατηγικές επιλογές, σε αντίθεση με το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση γίνεται, τέλος, αναφορά και σε πρόσωπα και κόμματα που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς, με το ΚΚΕ να καλεί τον πρωθυπουργό να επικεντρωθεί σε αυτά.

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ έρχεται μετά τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασιών και στις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των επόμενων εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ