Η Αθήνα «απάντησε» στην Άγκυρα για τη παρενόχληση σκάφους από τουρκική ακταιωρό - Έγινε διάβημα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση του Γιώργού Κατρούγκαλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η Ελλάδα απέστειλε διάβημα προς την Τουρκία για τα συνεχιζόμενα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών αλιευτικών από τουρκικά σκάφη στην περιοχή των Ιμίων. 

«Αναφερθήκατε σε δύο περιστατικά. Έχει γίνει διάβημα για το πρώτο, για το άλλο δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη ως υπουργείο Εξωτερικών από τις αρμόδιες αρχές. Είναι αυτονόητο ότι διάβημα γίνεται εφόσον το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Αλλά για το πρώτο, έχει γίνει διάβημα στην Άγκυρα» απάντησε ο κ. Δένδιας.

Όπως είναι γνωστό, με επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και ελληνικά αλιευτικά σκάφη σημαδεύτηκε η ημέρα των Θεοφανείων στο ανατολικό Αιγαίο,  όταν τα τουρκικά σκάφη  εντόπισαν ελληνικά αλιευτικά να έχουν πλησιάσει στις βραχονησίδες Ίμια, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο την συγκεκριμένη περίοδο, για το ψάρεμα της τσιπούρας. 

Οι Τούρκοι επανέλαβαν την πρακτική αυτή  την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου ,  όταν τουρκική ακταιωρός  ανέπτυξε ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε αλιευτικό από την Κάλυμνο στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, ακολουθούμενη από σκάφος του Λιμενικού, το οποίο την καταδίωξε.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV