Πάμε σε εκλογές – Διάγγελμα Κ.Μητσοτάκη το απόγευμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε λίγη ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εργασίας Κώστη Χατζηδάκη με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα, η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι «γενναία» ενώ συνέστησε προς τους πολίτες λίγες ώρες υπομονή. Η αύξηση σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8% αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό πάνω από τα 700 ευρώ.

Τα επικρατέστερα σενάρια που έχουν τεθεί επί τάπητος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού των 663 ευρώ και του ημερομισθίου των 29,04 ευρώ από την 1η Μαΐου που λαμβάνουν περίπου 700.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αναφέρουν αύξηση ανάμεσα στο 6% με 8% όπως έχει ήδη γράψει το Dnews.

Άρα με βάση τα σενάρια αυτά η αύξηση κατά 6% θα τον διαμορφώσει στα 703 ευρώ, στο 7% στα 709,4 και η αύξηση κατά 8% στα 716 ευρώ το μήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV