Η Ρένα Δούρου αναδείχθηκε νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά την εσωκομματική ψηφοφορία στην οποία συγκέντρωσε 7 από τις 8 ψήφους.

Η ίδια ήταν η μοναδική υποψήφια, καθώς ο Παύλος Πολάκης αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του πριν από τη διαδικασία.

Όταν προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, δεν έκανε κάποια δήλωση και εμφανώς ενοχλημένος, αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους: «Θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή».

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι βουλευτές που παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Παππάς, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιώργος Παπαηλιού και Έλενα Ακρίτα.

Ο Νίκος Παππάς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανέφερε πως ψήφισε τη Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον ρόλο του Παύλου Πολάκη.

Η νέα πρόεδρος καλείται πλέον να ηγηθεί μιας σημαντικά μικρότερης κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς οι πρόσφατες αποχωρήσεις έχουν περιορίσει τη δύναμη του κόμματος στη Βουλή.

Στην ομάδα παραμένουν επίσης ο πρώην πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος και η Νίνα Κασιμάτη, οι οποίοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τις επόμενες κινήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ