Η Άγκυρα περικυκλώνει την Ελλάδα από το Βορρά: Η Αλβανία προμηθεύεται τουρκικά drones

Θα παρακολουθούν την ελληνοαλβανική μεθόριο στο σύνολό της!

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την προμήθεια τουρκικών drones αξίας οκτώ εκατομμυρίων και διακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την αλβανική κυβέρνηση η αστυνομία αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα τουρκικά drones για να ελέγξει το έδαφος της Αλβανίας και να συμβάλει στην εθνική ασφάλεια.

Δεν είναι γνωστό πότε θα παραδοθούν τα drones.

Αναφέρεται ότι η αλβανική κυβέρνηση επεσήμανε την προμήθεια αυτή ως προτεραιότητα κατά την ψήφιση των αμυντικών δαπανών.

Aπό το καλοκαίρι είχε ενημερώσει το defencenet.gr για την κίνηση αυτή.

Η Αλβανία θα δώσει συνολικά 8,2 εκατ. ευρώ για την αγορά στρατιωτικών drones από την τουρκική εταιρεία Baykar Defense.

Φαίνεται ότι το στρατηγικό σχέδιο της Άγκυρας για περικύκλωση της Ελλάδας δουλεύει ρολόι…

Ο κυβερνητικός προϋπολογισμός που τροποποιήθηκε στις 22 Ιουνίου διαθέτει το χρηματικό ποσό στο αλβανικό Υπουργείο Άμυνας για το σκοπό αυτό.

Πρόπερσι, η Αλβανία έγινε ο πρώτος αγοραστής ενός συστήματος αντι-drone που αναπτύχθηκε από μια τουρκική αμυντική εταιρεία – την National War Technologies Defense Systems Inc.

Πρόκειται για τουρκικό σχεδιασμό με εφαρμογή στα ελληνοαλβανικά σύνορα, που δρομολογείται το επόμενο διάστημα. Τουρκικά μέσα θα αξιοποιηθούν σε επιχειρήσεις επιτήρησης των ελληνοαλβανικών συνόρων, σε χρονική περίοδο που η Αθήνα έχει επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια την αποδυνάμωση της μεθορίου από στρατιωτική παρουσία, καθώς τα τελευταία χρόνια εκτιμήθηκε ότι ο μόνος κίνδυνος κείται ανατολικά παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει άρση του εμπολέμου με την Αλβανία!

Η έγκριση για την αγορά των τουρκικών εναέριων πολεμικών συστημάτων έγινε έπειτα από αλλεπάλληλες επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στα Τίρανα, αλλά η στυφμωνία έκλεισε κατά την επίσκεψη του Αλβανού ΥΠΕΣ Μπίλνταρ Κούτσι στην Τουρκία.

Υπάρχει λόγος που η συμφωνία έγινε με το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών καθώς τα τουρκικά drones θα ενταχθούν στην αλβανική αστυνομία και έτσι τα Τίρανα και η Άγκυρα θα έχουν εικόνα στο πλήρες μήκος της ελληνοαλβανικής μεθορίου και της ευρύτερης περιοχής.

Να προσθέσουμε ότι οι χειριστές των εναέριων μέσων θα είναι αμιγώς Τούρκοι στρατιωτικοί.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV