Συνεκπαίδευση Ελλάδας-ΗΠΑ με ελικόπτερα Apache και ειδικές δυνάμεις (βίντεο)

Διμερής συνεκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με την ονομασία «Eddie's Odyssey» πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 12 έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση συντονίστηκε από την διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Κατά την συνεκπαίδευση, πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του πεδίου βολής «Καράβια» πραγματικά πυρά από επιθετικά ελικόπτερα των δύο χωρών και συνεργασία σε αντικείμενα επίγειας τερματικής καθοδήγησης πυρών, από τμήματα ειδικών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με αεροκίνηση σε βραχονησίδα.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, ελικόπτερα AH-64 A/D και ελικόπτερα CH-47D της Αεροπορίας Στρατού. Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν επιθετικά ελικόπτερα AH-64E, ελικόπτερα UH-60 και ελικόπτερα HH-60 της 101 Combat Aviation Brigade.

Στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων, με την επωνυμία «Πήγασος» στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα αεροκίνητων επιχειρήσεων προς εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος και παροχής υγειονομικής περίθαλψης στο πεδίο της μάχης. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν δυνάμεις από την 71 αερομεταφερόμενη ταξιαρχία και ελικόπτερα UH-1H, ΑΗ-64 της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και ελικόπτερα UH-60 της 101 Combat Aviation Brigade.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV