«Αερομαχίες» στην στρατόσφαιρα για το ρωσικό MIG-31 (βίντεο)

Το αεροσκάφος Mikoyan MiG-31, που τέθηκε για πρώτη φορά σε επιχειρησιακή λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 1980, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο ευέλικτα αεροσκάφη στις σοβιετικές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, με τις πρόσφατες αναβαθμίσεις να επιτρέπουν στα αεροσκάφη να μεταφέρουν το νέο υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποδέσμευσε πλάνα από μαχητικά MiG-31 που προσομοιώνουν αερομαχίες στη στρατόσφαιρα κατά τη διάρκεια ασκήσεων από τη ναυτική αεροπορία Pacific Fleet στην περιοχή της Άπω Ανατολής Kamchatka.

Το βίντεο δείχνει τα αεροπλάνα να ανέρχονται σε υψόμετρο περίπου 20.000 μέτρων, όπου εξασκούν την αναχαίτιση ενός εχθρικού εισβολέα πριν επιστρέψουν στην ξηρά.

Για να περιπλέξουν την άσκηση, οι πιλότοι ανέλαβαν να αναζητήσουν τον «εχθρό» χωρίς τη βοήθεια επίγειας αεροπορικής άμυνας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV