Ρ.Τ.Ερντογάν για ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ: «Δεν είναι πλέον προτεραιότητά μας»
«Αυτοί θα χάσουν»

Σε διαφορετικό τόνο από το παρελθόν εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα για την Άγκυρα.
Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη μακρά πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και στην αναμονή της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στην πόρτα της Ευρώπης.
«Η Ευρώπη δεν έχει εντάξει την Τουρκία εδώ και 53 χρόνια και δεν σκέφτεται να το κάνει ούτε από εδώ και πέρα. Εμείς δεν κλείσαμε την πόρτα», δήλωσε.
🚨 ERDOĞAN TO EUROPE: YOU’RE THE ONES WHO WILL LOSE, NOT TURKEY
Turkish President Recep Tayyip Erdoğan says Europe has kept Turkey outside the EU for 53 years — and still has no intention of letting it in.
But Erdoğan says Ankara is keeping the door open:
“We have not closed… pic.twitter.com/2n78UUNzIv— Mossad Commentary (@MOSSADil) August 17, 2026
Ο Ερντογάν υποστήριξε παράλληλα ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να επιθυμεί την ένταξη, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει πλέον την ευρωπαϊκή πορεία ως ζήτημα που πρέπει να προχωρήσει πάση θυσία.
«Σκεφτόμαστε να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν μας πάρουν, έχει καλώς, αν δεν μας πάρουν, επίσης έχει καλώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε, την ίδια ώρα, σαφές μήνυμα προς τις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θεωρεί πλέον την ένταξη στην ΕΕ ως κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής της πολιτικής.
«Η προτεραιότητά μας δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε, προσθέτοντας πως η Άγκυρα έχει επανειλημμένα διαμηνύσει στην Ευρώπη ότι, κατά την άποψή της, η απώλεια θα είναι ευρωπαϊκή και όχι τουρκική.
«Τους λέμε συνεχώς ότι αυτοί θα είναι που θα χάσουν, όχι η Τουρκία», ανέφερε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.






















































