Η ισραηλινή Αεροπορία προχωράει σε ενίσχυση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ο πόλεμος αλλάζει...

Ο πόλεμος του μέλλοντος αλλάζει μορφή και θα απαιτεί την χρήση ολοένα και λιγότερων στρατιωτών καθώς την θέση τους θα την πάρουν πολεμικές μηχανές.

Στρατοί λίγων χιλιάδων ανδρών θα μπορούν να κατακτούν ηπείρους.

Η ισραηλινή Αεροπορία εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανάθεση όλο και περισσότερων αποστολών στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της. Για αυτό άλλωστε ενισχύει τον στόλο των drones της. Σήμερα σχεδόν το 80% των ωρών πτήσης στην ισραηλινή αεροπορία αφορούν αποστολές drones.

Μάλιστα οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν τη δημιουργία Διεύθυνσης Μη Επανδρωμένων Οπλικών Συστημάτων.

Το Ισραήλ διαθέτει τρεις βασικές πλατφόρμες εναέριων drones, τα HERON-1, HERON TP και το HERMES450/900 της Elbit Systems. Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης οι Ισραηλινοί διέθεσαν και UAS Orbiter 1K στο Αζερμπαϊτζάν κατά την πρόσφατη σύγκρουση με την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σύμφωνα με ανώτατο Ισραηλινό στρατιωτικό που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, “το Ισραήλ διαθέτει εξαιρετικά προηγμένες και ικανές για πληθώρα πολεμικών αποστολών πλατφόρμες UAS”.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV