Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA και η συριακή κρατική τηλεόραση, η  συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε για να αντιμετωπίσει «ισραηλινή επίθεση» από αέρος εναντίον περιοχών στα περίχωρα της Δαμασκού.

«Περί τη 01:05 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση από το κατεχόμενο υψίπεδο του Γκολάν, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις στη νοτιοδυτική Δαμασκό», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο SANA.

Στρατιώτης «τραυματίστηκε βαριά» σε αυτή την επιδρομή, η οποία προκάλεσε επίσης υλικές ζημιές, πρόσθεσε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ορισμένους από τους ισραηλινούς πυραύλους.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε εκρήξεις μέσα στη νύχτα στη συριακή πρωτεύουσα.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιδίως ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, πάνω απ’ όλα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ