Παραιτήσεις στελεχών της ICE μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό βρέφους ενός μόλις έτους στο Μισισιπή
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο

Δύο παραιτήσεις σημειώθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση της Σενατόμπια, στο Μισισιπή, μετά τον θάνατο ενός μαύρου κοριτσιού μόλις ενός έτους από πυρά αστυνομικού τον περασμένο Ιούνιο.
Ο Χάντερ Φόστερ, που πυροβόλησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η μικρή Κόεν Γουάιλι, εγκατέλειψε τη θέση του, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γκρεγκ Γκρέιβς.
Παράλληλα, παραιτήθηκε και η υπηρεσιακή αρχηγός της αστυνομίας, Αντζέλικα Μέιζ, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα που επικαλούνται την επιστολή της.
Ο δικηγόρος του Φόστερ -Μάρτιν Ζούμακ- δήλωσε στο NBC News ότι ο πελάτης του αποχώρησε «για το καλό της πόλης και της αστυνομικής διεύθυνσης» και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης.
Δεν διευκρινίστηκε πάντως, αν η παραίτησή του ήταν οικειοθελής ή αν του ζητήθηκε.
Οι εξελίξεις έρχονται μετά την απομάκρυνση τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου αρχηγού της αστυνομίας, Χάρολντ Βάντερφορντ, όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε ρατσιστικές εκφράσεις σε μηνύματα για Αφροαμερικανούς.
Ο Φόστερ είχε πυροβολήσει εναντίον αυτοκινήτου που επιχειρούσε να απομακρυνθεί, έπειτα από καταγγελία για κλοπή σε κατάστημα Walmart.
Η υπουργός Δικαιοσύνης του Μισισιπή έκρινε ότι η χρήση βίας ήταν δικαιολογημένη και δεν του αποδόθηκε ποινική ευθύνη.
Η οικογένεια του βρέφους, μέσω του δικηγόρου Μπεν Κραμπ, ζητά έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι η λογοδοσία δεν εξαντλείται στις παραιτήσεις.






















































