Ρωσία: Αιφνίδιος έλεγχος πολεμικής ετοιμότητας μονάδων στην Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει ότι ένας αριθμός στρατιωτικών σχηματισμών και μονάδων της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, ως μέρος ενός αιφνίδιου ελέγχου της ετοιμότητας μάχης, μεταφέρονται σε άγνωστα πεδία εκπαίδευσης σε μεγάλη απόσταση από τα μόνιμα σημεία ανάπτυξής τους για να πραγματοποιήσουν αποστολές που τους έχουν ανατεθεί. 

Οι συνθήκες του ξαφνικού ελέγχου ετοιμότητας παραμένουν άγνωστες, ωστόσο, υπάρχουν πολλές υποψίες ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην πρόσφατη δραστηριότητα πολεμικών αεροσκαφών της Αεροπορίας των ΗΠΑ και της ιαπωνικής Αεροπορίας κοντά στα νησιά Iturup και Kunashir, καθώς και στην άρνηση του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών να αποδεχτούν την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στη Ρωσία.

«Οι μονάδες της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας εκτελούν μια σειρά ενεργειών για να τις φέρουν στον υψηλότερο βαθμό πολεμικής ετοιμότητας με πρόσβαση σε περιοχές συγκέντρωσης. 

Ορισμένοι σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, ως μέρος ενός αιφνίδιου ελέγχου, πραγματοποιούν πορείες συνδυαστικά σε άγνωστα πεδία εκπαίδευσης που βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από τα μόνιμα σημεία ανάπτυξής τους για να εκτελέσουν καθήκοντα μαχητικής εκπαίδευσης. , - ενημερώνει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δεν είναι γνωστό ποιες μονάδες εμπλέκονται σε αιφνίδιο έλεγχο πολεμικής ετοιμότητας, ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι τέτοιες ασκήσεις θα γίνουν τακτικές στο εγγύς μέλλον, καθώς οι κίνδυνοι στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχουν αυξηθεί σημαντικά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV