Το Ισραήλ θα εγκρίνει προϋπολογισμό αμυντικών δαπανών ύψους 1,5 δισ. δολαρίων λόγω Ιράν

H ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε έναν προϋπολογισμό ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση του στρατού ενάντια στις επιθέσεις που εξαπολύει το Ιράν και οι φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις και ένοπλες ομάδες.

Που «στοχεύουν» οι αμυντικές δαπάνες ;

Ειδικότερα, το συνολικό αυτό ποσό προκύπτει από τα 900 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονται από τον φετινό προϋπολογισμό για αμυντικές δαπάνες, σε συνδυασμό με 600 εκατομμύρια δολάρια βάσει του δημοσιονομικού έτους 2022, που θα χρησιμοποιηθούν για προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού, οπλικών συστημάτων αλλά και για τη συλλογή πληροφοριών, με «στόχο» το Ιράν.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς συμπίπτει με τις δηλώσεις του Αρχηγού του ισραηλινού Στρατού τον περασμένο μήνα, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες και τις προσπάθειές τους, ώστε να είναι ικανές για μια πιθανή επίθεση στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να ληφθούν υπόψη και οι δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναφορικά με το πρόγραμμα πυρηνικών της Τεχεράνης, πως: «Φτάνουμε σε ένα σημείο στο οποίο η επιστροφή στην τήρηση της (σ.σ. πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν) JCPOA δεν θα ανακτήσει από μόνη της τα οφέλη της JCPOA και αυτό γιατί το Ιράν χρησιμοποιεί αυτό το χρονικό διάστημα για να προωθήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα με διάφορους τρόπους».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV