Ουζμπεκιστάν: Εκπρόσωποι των Ταλιμπάν συζήτησαν θέματα εμπορίου & ανθρωπιστικής βοήθειας

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν στη μεθοριακή πόλη Τερμέζ

Το γειτονικό Ουζμπεκιστάν, επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν προκειμένου να συζητήσουν θέματα εμπορίου και να διαπραγματευτούν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν στη μεθοριακή πόλη Τερμέζ του Ουζμπεκιστάν. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν ήταν ο Αμπντούλ Σαλάμ Χανάφι, ο «υπ’ αριθμόν 2» της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν, που συναντήθηκε με τον Ουζμπέκο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Σαρντόρ Ουμουρζάκοφ.

Οι συνομιλίες αφορούσαν «θέματα εμπορίου, οικονομικών σχέσεων, την ασφάλεια των συνόρων, τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών».

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας ότι τρία φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας θα σταλούν αεροπορικώς στην Τερμέζ και από εκεί θα μεταφερθούν με φορτηγά στο Αφγανιστάν.

Το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν, χώρες που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν, έχουν υιοθετήσει μια πραγματιστική στάση μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία και έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τους ισλαμιστές με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των υποδομών στα σύνορά τους. Το Τατζικιστάν, από την άλλη, έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τις απευθείας συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV