Απόβαση 6.000 Αμερικανών στο Δυρράχιο για ασκήσεις με τον αλβανικό Στρατό

Αμερικανικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στο Δυρράχιο προκειμένου να πραγματοποιήσουν ασκήσεις στην Αλβανία, σε μια συγκέντρωση δυνάμεων που κατά των Αμερικανούς έχει να γίνει από την εποχή του  Β΄ΠΠ.

Περίπου 700 οχήματα και ρυμουλκούμενο υλικό από την 53 Ταξιαρχία Πεζικού  της Εθνοφρουράς της Φλόριντα αποβιβάστηκαν στο Δυρράχιο περίπου 37 χλμ. από τα Τίρανα. Παράλληλα 6.000 Αμερικανοί θα πλαισιώσουν την άσκηση η οποία θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τον αλβανικό Στρατό.

Η άσκηση είναι μέρος της μεγάλης ΝΑΤΟικής επιχείρησης Defender-Europe 21 η οποία έχει ως στόχο την «προστασία» της Ευρώπης από μια ρωσική επίθεση και πρόκειται να διαρκέσει από τις 17 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Εκ μέρους των Αμερικανών ακολούθησαν οι γνωστές δηλώσεις που γίνονται σε ανάλογες περιστάσεις για το πόσο σημαντική σύμμαχος για τις ΗΠΑ είναι η Αλβανία και πόσο θα ωφεληθούν οι αμερικανικές δυνάμεις από την συνεκπαίδευσή  τους με τους Αλβανούς.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV