Η Τουρκία «καταδίκασε» την ποινή από την ελληνική Δικαιοσύνη κατά του ψευδομουφτή Ξάνθης

Μία ακόμη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αυτή τη φορά για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης Μετέ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».

Η υπόθεση αφορούσε ομιλία του, το Μάιο του 2016, σε ανοικτό συνέδριο του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, στην Κομοτηνή, όπου παρομοίασε τον τότε πρόεδρο του Κόμματος Μουσταφά Νταβούς, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς! 15 μήνες με 3ετή αναστολή ήταν η απόφαση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του επικαλείται τα γνωστά επιχειρήματα ,αποκαλώντας τη μειονότητα «τουρκική» και επικαλούμενο αποφάσεις της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης λέγοντας ψέματα περί “εγγυήσεων προς την τουρκική μειονότητα” που δήθεν προβλέπονται σε διεθνείς συμφωνίες. Το ψέμα το ΄χουν ψωμοτύρι στην Άγκυρα και δε χρειάζεται να τους υπενθυμίσουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Τι είχε πει ο ψευδομουφτής:

«Μακάρι να γίνει ο Ντενκτάς της Θράκης» είπε ο Αμέτ Μετέ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απευθυνόμενος προς τους συνέδρους. «Επειδή η επίδικη δημόσια φράση του κατηγορουμένου» – όπως αναφέρεται στο ίδιο κατηγορητήριο – «ελέχθη σε ανοικτό ακροατήριο Ελλήνων πολιτών, ή δε εκδήλωση του συνεδρίου κατέστη δημοσίως γνωστή και το περιεχόμενο των ομιλιών προσβάσιμο στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών μέσω του διαδικτύου, η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε αμοιβαία διχόνοια στην τοπική κοινωνία των Ελλήνων πολιτών της Θράκης και διατάραξε την κοινή ειρήνη».

Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Κατά της παραπάνω απόφασης ο συνήγορός του άσκησε έφεση.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV