Οι Τούρκοι χαρτογραφούν μέσω drones την Αμμόχωστο (φώτο-βίντεο)

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις διεργασίες για το άνοιγμα της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου που παραμένει αποκλεισμένη από το 1974.

Σύμφωνα με tweet του τουρκικού υπουργείου άμυνας, γίνεται αεροφωτογράφιση με drones για σκοπούς μελετών. Οι μελέτες για την περιοχή έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου, με στόχο να εξεταστεί ο τρόπος αποκατάστασης της πόλης.

Τα περισσότερα κτίρια έχουν λεηλατηθεί και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Κάποια ήδη έχουν καταρρεύσει και όσα στέκουν ακόμα έχουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως δεν μπορούν να αποκατασταθούν και θα απαιτηθεί κατεδάφιση τους.

Η χαρτογράφηση με drones εξοπλισμένα με ειδικές κάμερες γίνεται από το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας μετά από «παράκληση» του ψευδοκράτους. Ωστόσο η περιοχή από το 1974 ελέγχεται αποκλειστικά από τον τουρκικό στρατό κατοχής και ούτε καν το ψευδοκράτος δεν έχει πρόσβαση.

Η πόλη έχει καταγραφεί και στο παρελθόν με αεροφωτογραφίες ενώ έχουν παρουσιαστεί και βίντεο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο ΟΗΕ όσο και η ΕΕ έχουν καταδικάσει τη πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει την περίκλειστη πόλη, αφού τα ψηφίσματα του ΟΗΕ προνοοούν την επιστροφή τςη στους νόμιμους Ελληνοκύπριους κατοίκους της.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV