Απόλυτα επιτυχημένες οι δοκιμαστικές βολές Spike NLOS κατά ναυτικών στόχων (βίντεο)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι δοκιμές των νέας γενιάς βλημάτων Spike NLOS από οχήματα Oshkosh JLTV (Joint Light Tactical Vehicle). 

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στο νησί Saaremaa της Εσθονίας με παρουσία εκπροσώπων δεκατεσσάρων χωρών, συμπεριλαμβανομένου και χωρών χρηστών του συστήματος SPIKE.

Σημειώνεται ότι το Spike NLOS είναι πύραυλος πέμπτης γενιάς με μέγιστη εμβέλεια 32 χιλιομέτρων και υψηλή ακρίβεια χάρη στο σύστημα πλοήγησης και στη πολεμική κεφαλή ικανή να καταστρέψει ένα ευρύ φάσμα στόχων (αποβατικές άκατοι, άρματα μάχης κτλ).

Στην επίδειξη πυροδοτήθηκαν δυο πύραυλοι Spike NLOS από εκτοξευτή πυραύλων τοποθετημένων σε όχημα Oshkosh JLTV. Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά ναυτικών στόχων στην θάλασσα, με διαφορετικό μέγεθος και χαρακτηριστικά, πέρα από τον ορίζοντα, με τους στόχους να καταστρέφονται.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV