Πετυχημένη δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου των ΗΠΑ

Μυστικός υπερηχητικός πύραυλος με ταχύτητα πέντε φορές αυτήν του ήχου χτύπησε στόχο χιλιάδες μίλια με ακρίβεια έξη ιντσών σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη πληροφορία, βγήκε μόλις έναν μήνα αφού η Ρωσία ανακοίνωσε την επιτυχημένη δοκιμή του δικού της πυραύλου με ταχύτητα 8 φορές αυτήν του ήχου και με φορέα θαλάσσια πλατφόρμα. 

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, το πείραμα με την ονομασία Flight Experiment-2 που έλαβε μέρος τον Μάρτιο, είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχημένη δοκιμή του Block 0Common Hypersonic Glide Body.

Το όπλο αποτελείτε από κεφαλή, σύστημα καθοδήγησης και θερμική προστασία, μπορεί να πετάξει με ταχύτητα πέντε φορές αυτήν του ήχου, και να ελιχθεί σε διάφορα αζιμούθια και ελιγμούς πτήσης προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό πριν να χτυπήσει τον στόχο.

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV