Σε τελική φάση ανάπτυξης τα βρετανικά SSBN υποβρύχια νέας γενιάς του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό (Royal Navy) αναφορικά με τη νέα κλάση SSBN υποβρυχίων «Dreadnought», καθώς το υπουργείο Άμυνας έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη της τρίτης φάσης του προγράμματος ανάπτυξης που κοστολογείται σε συμβάσεις αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων λιρών.

Όπως αναφέρει το επίσημο κυβερνητικό έγγραφο, οι νέες αυτές συμβάσεις θα υποστηρίξουν περίπου 30.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, που θα σχετίζονται με δραστηριότητες και εργασίες από τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τις θαλάσσιες δοκιμές του πρώτου υποβρυχίου αυτή της κλάσης, το ομώνυμο «HMS Dreadnought».

Βάσει του προγραμματισμού της τρίτης φάσης ανάπτυξης, τα συμβόλαιο έχουν ανατεθεί σε εταιρείες όπως η Rolls-Royce και την BAE Systems, η οποία μάλιστα αναπτύσσει τεχνολογία fly-by-wire με το σύστημα «Active Vehicle Control Management», το οποίο θα επιβλέπει τους ελιγμούς και την πλοήγηση των υποβρυχίων κλάσης Dreadnought, προσφέροντας μεγαλύτερο βαθμό ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι τα νέα αυτά πυρηνοκίνητα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων (SSBN) νέας γενιάς θα αντικαταστήσουν τα υποβρύχια κλάσης Vanguard και θα είναι εξοπλισμένα με τους πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Trident.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV