Τα αμερικανικά ΜΜΕ ασχολούνται με τα δύο νέα ρωσικά σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων

Στο επίκεντρο αμερικανικού μέσου μαζικής ενημέρωσης βρέθηκαν τα νέα ρωσικά ελικοπτεροφόρα, τα πλοία «Ivan Rogov» και «Mitrofan Moskalenko», καθώς και τα πλεονεκτήματά τους.

Χαρακτηριστικά, σε σχετικό δημοσίευμα του «Drive», τη 14η Ιανουαρίου, επισημαίνεται πως «δύο σύγχρονα αμφίβια πλοία αντιπροσωπεύουν την πολύ καλύτερη χρήση πόρων από ένα αεροπλανοφόρο».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος, Τόμας Νιούντικ, αναφέρεται και στο αεροπλανοφόρο «Kuznetsov», το οποίο υποβάλλεται σε εργασίες επισκευής και εκσυγχρονισμού.

Το πλεονέκτημα της κατασκευής των προαναφερθέντων ελικοπτεροφόρων είναι η ικανότητά τους να μεταφέρουν 16 ελικόπτερα, όπως το Ka-29, το Ka-27, το ελικόπτερο ραντάρ Ka-31 και το Ka-52K Katran που είναι οπλισμένο με πυραύλους Kh-35.

Υπενθυμίζεται ότι τα ελικοπτεροφόρα θα είναι, επίσης, εξοπλισμένα με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για διάφορους σκοπούς.

Ταυτόχρονα, τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό εξοπλισμού, βοηθητικά σκάφη καθώς και πεζοναύτες.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα -μεταξύ άλλων- τονίζεται το εξής:

«Τα πλοία του Project 23900 αναμένεται να μεταφέρουν έως 75 τεθωρακισμένα οχήματα, 900 άτομα και βοηθητικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια μιας αμφίβιας επιχείρησης».

Ακόμα, σημειώνεται ότι, ταυτόχρονα, αυτά τα σκάφη θα είναι κατάλληλα για χρήση ως πλωτά νοσοκομεία ή ως ναυαρχίδες σε παράκτιες επιχειρήσεις.

Τα ελικοπτεροφόρα θα μπορούν, επίσης, να διεξάγουν αποστολές κατά των υποβρυχίων και κατά των ναρκών, καθώς και να συμμετέχουν σε ανθρωπιστικές αποστολές.

Εν ολίγοις, το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα νέα αμφίβια πλοία της Ρωσίας θα είναι «μια πολύτιμη προσθήκη στις θαλάσσιες δυνατότητές της».

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV