Εκτεταμένες ήταν οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία μετά την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Επίτροπο της Ρωσίας για τα δικαιώματα των παιδιών.

Η Ουκρανία δέχτηκε επίθεση από 16 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε η ουκρανική Αεροπορία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Γράφοντας στο Telegram, η διοίκηση της Αεροπορίας είπε ότι 11 από τα 16 drones καταρρίφθηκαν «στις κεντρικές, δυτικές και ανατολικές περιοχές».

Μεταξύ των περιοχών που στοχοποιήθηκαν ήταν η πρωτεύουσα, Κίεβο, και η δυτική επαρχία Λβιβ.

Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής του Κιέβου, Serhii Popko, δήλωσε ότι η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ ο περιφερειακός κυβερνήτης του Lviv Maksym Kozytskyi δήλωσε το Σάββατο ότι τρία από τα έξι drones καταρρίφθηκαν, με τα άλλα τρία να χτυπούν μια περιοχή. συνορεύει με την Πολωνία.

Σύμφωνα με την ουκρανική Αεροπορία, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από την ανατολική ακτή της Αζοφικής Θάλασσας και τη ρωσική επαρχία Μπριάνσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε επιπλέον στην τακτική του ενημέρωση το πρωί του Σαββάτου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τις προηγούμενες 24 ώρες 34 αεροπορικές επιδρομές.

Σύμφωνα με την ουκρανική ανακοίνωση, η Ρωσία συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειές της σε επιθετικές επιχειρήσεις στη βιομηχανική ανατολή της Ουκρανίας, εστιάζοντας τις επιθέσεις στο Lyman, το Bakhmut, το Avdiivka, το Marinka και το Shakhtarsk στην ανατολική επαρχία Donetsk της Ουκρανίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ