Για πρώτη φορά στα χρονικά ένα ρωσικό άρμα μάχης εξουδετέρωσε με μια βολή ουκρανικό  άρμα μάχης ABRAMS M1A1 όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε ένα ρωσικό άρμα T-72B3 με μια και μόνο βολή κατάφερε να εξουδετερώσει ένα ουκρανικό ABRAMS στην γενικότερη περιοχή της Αβντιβκά.

«Ένα πλήρωμα άρματος μάχης T-72B3 κατέστρεψε ένα αμερικανικής κατασκευής Abrams με την πρώτη βολή στην κατεύθυνση Avdeyevka», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Είναι άγνωστο ποιο από τα τρία ABRAMS που έχουν καταστραφεί το τελευταίο διάστημα στην Ουκρανία (και τα τρία σε λιγότερο από μια εβδομάδα) είναι, αλλά  το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για το τρίτο που καταστράφηκε στην περιοχή βόρεια, από το χωριό Berdychi το οποίο βρίσκεται στην «διεύθυνση» της Αβντιβκά.

Αρχικά είναι νομιστεί ότι το ABRAMS εξουδετερώθηκε από βολή δύο Α/Τ πυραύλων αλλά η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου και το βίντεο δεν αφήνουν περιθώρια ότι το ABRAMS καταστράφηκε από βολή του πυροβόλου 2A46M-5 των 125 χλστ.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ:

«Η καταστροφή τριών M1 Abrams MBT σε λιγότερο από μια εβδομάδα έγινε ένα μίνι προπαγανδιστικό πυροτέχνημα για το Κρεμλίνο μαζί με ένα άλλο βίντεο αναρτήθηκε γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει έναν στρατιώτη του ρωσικού στρατού να απευθύνεται στον πρόεδρο Joe Biden και να τον ευχαριστεί που έστειλε τα Abrams στην Ουκρανία. .

Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δέσμευσαν τριάντα ένα M1 Abrams στην Ουκρανία και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η κυβέρνησή του είχε λάβει το πρώτο από τα αμερικανικά άρματα»

https://twitter.com/tassagency_en/status/1765415109843669376

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ