Οκτώ ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 MS και σμήνη ρωσικών drones Gerad και Lancet έπληξαν μαζικά στρατιωτικές υποδομές και αποθήκες πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων σε πολλές ουκρανικές πόλεις, όπως Χάρκοβο, Κρίβοϊ Ρογκ, Σλαβιάνσκ, Οδησσό κ.λ.π.

Δηλαδή, η ρωσική Αεροπορία χτύπησε καίρια σημεία της τροφοδοσίας των δυνάμεων αντεπιθέσεις των Ουκρανών στα μέτωπα της Ζαπορίζια και του Ντόνμπας.

Ειδικότερα, στην Οδησσό οι Ρώσοι χτύπησαν τις πρόσφατες προμήθειες σε πυρομαχικά των Ουκρανών από την Βουλγαρία η οποία παρέδωσε ένα πολύ μεγάλο φορτίο από τα δικά της αποθέματα.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της Ζαπορίζια, οι Ουκρανοί σταμάτησαν τις επιθέσεις μεγάλης κλίμακας καθώς υπέστησαν φοβερές απώλειες τις προηγούμενες 11 ημέρες και πλέον πραγματοποιούν επιθετικές αναγνωρίσεις με μικρές δυνάμεις για να μπορέσουν να εντοπίσουν ασθενής σημεία στην ρωσική γραμμή άμυνας.

Οι Ουκρανοί έχουν θέσει ως βασικό τους στόχο την κατάκτηση της Σταρομλινόβκα, μίας μικρής πόλης η οποία όμως αποτελεί σημαντικό κόμβο για τους ρωσικούς εφοδιασμούς σε άλλες θέσεις και οχυρώσεις στα βόρεια.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση μέχρι τώρα είναι η χρήση από τους Ρώσους  των drones πλήττοντας, ουκρανικές διμοιρίες και δυτικό εξοπλισμό με μεγάλη επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ