Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το βράδυ του Σαββάτου (12/9) στο νησί Κεσμ, στο νότιο Ιράν, στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ.

Σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Irna, οι εκρήξεις προήλθαν από τη θαλάσσια περιοχή. «Πριν από λίγα λεπτά ακούστηκε ο θόρυβος δύο εκρήξεων στο νησί Κεσμ, προερχόμενων από τη θάλασσα», μετέδωσε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση ή τον στόχο των εκρήξεων.

Το περιστατικό σημειώνεται ενώ παραμένει τεταμένη η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το Ιράν έχει βάλει στο στόχαστρο δεξαμενόπλοια που διέρχονται από την περιοχή, καθώς και αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε χώρες του Κόλπου, σε αντίποινα για τις αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ