Δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mil Mi-8 που υπηρετούσαν στην 18η Αεροπορική Ταξιαρχία, συνετρίβησαν κοντά στη γραμμή επαφής στο Μπάκχμουτ καθώς διεξήγαγαν πολεμική αποστολή, προκαλώντας την ολική καταστροφή των ελικοπτέρων και τον θάνατο έξι Oυκρανών πιλότων που είχαν επιλεγεί για να εκπαιδευτούν στα F-16.

Αυτό είναι το δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα για τους Oυκρανούς καθώς την περασμένη Παρασκευή, συνετρίβησαν 2 εκπαιδευτικά αεροσκάφη L-39 Albatros στο Ζίτομιρ, προκαλώντας τον θάνατο 3 πιλότων που και αυτοί (κατά σύμπτωση;) είχαν επιλεγεί να εκπαιδευτούν στα F-16.

Εν ολίγοις, οι Ουκρανοί έχασαν μέσα σε λίγες ημέρες εννέα πιλότους, οι οποίοι θα εκπαιδευόταν στα F-16.

Εάν γίνει αντιληπτό ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την επάρκεια σε πιλότους καθώς οι περισσότεροι έχουν σκοτωθεί κατά την διάρκεια του πολέμου, οι απώλειες αυτές ήταν σημαντικότατες.

Οι Ουκρανοί θεωρείται ότι θα παραλάβουν έναν αριθμό F-16 γύρω στα 30 μαχητικά μέχρι το τέλος του έτους, που σημαίνει ότι θα εκπαίδευαν περίπου 60 πιλότους.

Δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις, ως προς το τι έγινε στα συγκεκριμένα ατυχήματα. Είναι πολύ πιθανό να είναι προϊόν δολιοφθοράς.

Άλλωστε το Κίεβο διέταξε να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη έρευνα για διάπραξη εγκληματικών πράξεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ