Φόβος στις Βαλτικές χώρες: Ζητούν από την Γερμανία να στείλει Leopard-2 στην Ουκρανία

«Για να έρθει ειρήνη στην Ευρώπη»

Παρέμβαση μία ημέρα μετά το «ναυάγιο» των ΝΑΤΟϊκών χωρών για παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, πραγματοποίησαν οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών της Βαλτικής, καλώντας τη Γερμανία να παραδώσει «τώρα» βαρέα άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο.

«Εμείς οι υπουργοί Εξωτερικών της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας, ζητούμε από τη Γερμανία να παράσχει από τώρα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία», δήλωσε μέσω του Twitter ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

«Αυτό είναι απαραίτητο για να σταματήσει η ρωσική επίθεση, να βοηθηθεί η Ουκρανία και να αποκατασταθεί γρήγορα η ειρήνη στην Ευρώπη», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «η Γερμανία, ως πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη, έχει ιδιαίτερη ευθύνη σχετικά μ’ αυτό».

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV