Ρωσική επιστράτευση: Στα μετόπισθεν οι επιστρατευμένοι – Στην Ουκρανία οι ετοιμοπόλεμοι

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε- στο διάγγελμά του- μερική επιστράτευση στη χώρα αναφέροντας ότι «ο στρατός μάχεται κατά των επιχειρήσεων της Δύσης σε ένα μέτωπο έκτασης μεγαλύτερης των 1.000 χλμ. στην Ουκρανία» και όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα κάνουν το “μεγάλο κόλπο” με τον τρόπο ανάπτυξης των δυνάμεων της θέλοντας όχι μόνο να κλείσει κάθε “τρύπα” αλλά και να επιτύχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.

Με την μερική επιστράτευση μέχρι και του αριθμού των 300.000 ανδρών ο ρωσικός στρατός πλέον θα μπορέσει να επεκτείνει τις δυνάμεις στην Ουκρανία χωρίς να έχει πλέον κάποιο “πρόβλημα” στο μέλλον την διεξαγωγή των επιχειρήσεων όπως σας είχαμε αναφέρει σχετικά εδώ.

Τι σημαίνει αυτός ο αριθμός και πως θα βοηθήσει τον ρωσικό στρατό στις επιχειρήσεις του.

Απλούστατα θα επιτρέψει την αποδέσμευση των υπηρετούντων στις ενεργές μονάδες της ρωσικής επικράτειας επαγγελματιών οπλιτών/αξιωματικών να προωθηθούν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ρωσικός στρατός διαθέτει περίπου 500.000 χερσαίες δυνάμεις.

Εξ αυτών περίπου 200.000 έχουν με την μορφή του rotation υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή σε τμήματα των 60-80.000.

Με την ενσωμάτωση των (μέχρι) 300.000 επιπλέον στελεχών (να σημειώσουμε ότι στην πλειοψηφία των επιστράτων αφορά πρώην συμβασιούχους οπλίτες) θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν από τα καθήκοντα στο εσωτερικό ετοιμοπόλεμες δυνάμεις ήδη υπηρετούντων.

Δηλαδή απλά δεν πρόκειται η Ρωσία να στείλει τους 300.000 (αν και εφ’όσο μπορέσει να απορροφήσει άμεσα αυτό τον αριθμό) αλλά να αντικαταστήσουν αυτούς που θα προωθηθούν στο μέτωπο

Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των κληθέντων ανήκουν στις τρεις τελευταίες σειρές συμβασιούχων με τους αναλυτές να μιλούν για πραγματική επιστράτευση μόνο περίπου 100.000 σε αυτή τη φάση για λόγους Διοικητικής Μέριμνας ή να το πούμε πιο απλά μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι και σε στολές, και υλικά.

Επιπλέον αυτοί οι επίστρατοι δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι ικανοί να βγουν στην πρώτη γραμμή, έστω σε μονάδες των μετόπισθεν πριν την παρέλευση ενός εξαμήνου.

Η εισροή των δυνάμεων αυτών όμως θα επιτρέψει να μπορούν να αναπτυχθούν στο ουκρανικό μέτωπο πάνω από 400.000 επαγγελματίες αν προστεθούν στις 300.000  και περίπου 100.000 οι επίστρατοι των δημοκρατιών του Ντονμπάς, της Χερσώνας της Ζαπορίζια και του Νικολάεφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε ότι ήδη υπηρετούν από το Λουγκάνσκ και το Ντονμπάς περίπου 40.000 προσωπικό.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV