Ούτε το κρύβουν πλέον: Μοιράζουν γλυκά στον ουκρανικό στρατό με το πρόσωπο του ναζιστή Σ.Μπαντέρα

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουσένκο θέλοντας να αυξήσει το μαχητικό πνεύμα των Ουκρανών στρατιωτών

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουσένκο θέλοντας να αυξήσει το μαχητικό πνεύμα των Ουκρανών στρατιωτών, έχει συσκευάσει μέλι, στη συσκευασία του οποίου υπάρχει εθνικιστικό λογότυπο.

«Αυτό είναι το μέλι που αγαπούν όλοι, το οποίο προέρχεται από κυψέλες στις γενέτειρες μεγάλων Ουκρανών», έγραψε στο Facebook ο 68χρονος Γιουσένκο.

Η πρώτη παρτίδα των 25.000 συσκευασιών μελιού που φέρει τις εικόνες του εθνικού ποιητή Τάρας Σεφτσένκο και του αμφιλεγόμενου Ουκρανού εθνικιστή και αντισημίτη Στέπαν Μπαντέρα είναι έτοιμη να σταλεί στο μέτωπο. 

«Αυτό είναι το αγαπημένο μας μέλι, το οποίο μαζεύτηκε στα μελισσοκομεία της χώρας των Μεγάλων Ουκρανών. Το μέλι Σεφτσένκο συλλέχτηκε στο Morintsy, το μέλι Μπαντέρα συλλέχτηκε στο γενέθλιο χωριό  Στεπάν Αντρίγιοβιτς- Στάρι Ουχρίνοφ.

«Δεν έχουμε κοινή γλώσσα με τους Μοσχοβίτες. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέλι», λέει η συσκευασία του μελιού, διακοσμημένης με το πρόσωπο του Μπαντέρα.

Ποιος ήταν ο Μπαντέρα

Ο Μπαντέρα είναι ο ιδεολογικός ηγέτης της ριζοσπαστικής πτέρυγας της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN).  Οι παρτιζάνοι εθνικιστές από τη δυτική Ουκρανία ήταν υπεύθυνοι για μια δίωξη με εθνικά κίνητρα το 1943 που σκότωσαν δεκάδες χιλιάδες Πολωνούς αμάχους.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μπαντέρα κατέφυγε στη Γερμανία, όπου δολοφονήθηκε από πράκτορα της KGB το 1959.

Για τις επόμενες παρτίδες μελιού, οι Ουκρανοί θα πρέπει να προτείνουν οι ίδιοι τι πρέπει να απεικονίζεται στις συσκευασίες τους, είπε ο Γιουσένκο.

«Έχουμε πραγματικά τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο. Γιατί η δύναμη και η ισχύς του στρατού δεν μετριέται μόνο από τον αριθμό των τανκς, αλλά από το μαχητικό του πνεύμα!», έγραψε ο πολιτικός στο Facebook.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV