Αυστριακή εφημερίδα: «Οι Έλληνες έχουν γίνει ασπίδα άμυνας κατά του Ερντογάν»

Η έγκυρη αυστριακή εφημερίδα Neu Zürcher Zeitung αναφέρει την Ελλάδα ως «την ασπίδα άμυνας» της Ευρώπης έναντι του «προσφυγικού» και της τουρκικής απειλής.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η τουρκική απειλή είναι προς όλη την Ευρώπη και όχι μόνο προς την Ελλάδα. Φαίνεται πως μόνο στην Αυστρία το βλέπουν αυτό καθώς οι Αυστριακοί έχουν στο DNA τους τον φόβο που βίωσαν όταν η Βιέννη πολιορκήθηκε δύο φορές από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Και οι δύο πολιορκίες κατέληξα σε ήττα των Τούρκων.

«Κανείς δεν θα το πίστευε για την Ελλάδα. Ελέγχει αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο όλες αυτές τις κρίσεις», παρατηρεί η αρθρογράφος.

«Είναι η Ελλάδα εκείνη που αποκρούει τις στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες βασικά απευθύνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι η Αθήνα εκείνη που αντιστάθηκε στις προσπάθειες εκβιασμού του Τούρκου προέδρου, που επιχείρησε να κατευθύνει προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη (…) Ενώ πριν από λίγα χρόνια ήταν ο ασθενής της Ευρώπης, σήμερα οι Έλληνες έχουν γίνει ασπίδα άμυνας κατά του Ερντογάν και των προσφύγων (που έστειλε).

Τα υποτιμητικά πρωτοσέλιδα της Bild στο απόγειο της δημοσιονομικής κρίσης «Δεν θα πάρετε ψίχουλο από μας» ή «Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες» διαβάζονται σήμερα σαν από μια άλλη, μακρινή εποχή».

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV