Μόσχα: «Οι Αμερικανοί διαδίδουν fake news για το Su-57 γιατί φοβούνται την υπεροχή του»

Οι Αμερικανοί συχνά επιχειρούσαν να καθησυχάσουν τους εαυτούς τους σε ότι αφορά τα ρωσικά οπλικά συστήματα και την ικανότητά τους να αποτελέσουν μεγάλη απειλή για τις ΗΠΑ.

Μετά από ένα δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού «National Interest» στο οποίο έγινε ο ισχυρισμός ότι΄είναι απίθανο το stealth μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία και υπηρεσία πριν από το 2027, οι Ρώσοι αντέδρασαν και απάντησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτός είναι ένας αβάσιμος ισχυρισμός που εκφράζει την ενόχληση και τον φόβο των Δυτικών για την τεχνολογική ανάπτυξη και πρόοδο της Ρωσίας στον τομέα αυτό.

Ειδικότερα, η Rostec αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως: «Τα ρωσικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς δεν κάνουν τη Δύση να νιώθει εύκολα. Τα μαχητικά Su-57 και Checkmate γίνονται τακτικά το επίκεντρο των ψεύτικων ειδήσεων τους. Δημοσιεύονται αναληθή γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το Su-57 ήδη βρίσκεται σε διαδικασία μαζικής παραγωγής και περισσότερα από εβδομήντα (70) αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν μέχρι και το 2027».

Οι τελευταίες εξελίξεις στο πρόγραμμα των μαχητικών

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατιωτικού – βιομηχανικού τομέα της Ρωσίας δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της TASS ότι «η παραγωγή της αναβαθμισμένης έκδοσης του stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57 στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης της Megapolis αναμένεται να ξεκινήσει το 2025».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ο εκσυγχρονισμός του Su-57 αφορά την δημιουργία μονοθέσιο αεροσκάφους, με την ενσωμάτωση πλήρους αναβαθμισμένου πιλοτηρίου, με προηγμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα (avionics) αλλά και με κινητήρα δεύτερης γενιάς, ενώ η μαζική παραγωγή του αναβαθμισμένου μοντέλου θα αρχίσει από το 2025».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το Su-57 θα μπορεί να «εξοπλίζεται» με έως και τέσσερα βαρέως τύπου μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Okhotnik, καθώς επίσης έγινε γνωστό ότι το stealth μαχητικό θα μπορεί να ενσωματώνει και να χρησιμοποιεί υπερηχητικούς πυραύλους.

Οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών Su-57 θα μπορούν να συντονίζουν και να εποπτεύουν τις επιχειρήσεις έως και τεσσάρων προηγμένων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων τύπου Okhotnik ταυτόχρονα, μια εξέλιξη που θα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα των Ρώσων να πετυχαίνουν αεροπορική υπεροχή και κυριαρχία στους αιθέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV