Αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος»

Αύριο επιστρέφει από την Αίγυπτο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος που πραγματοποιεί σημαντικότατες επαφές με τη γειτονική χώρα.

Η πιο κρίσιμη συζήτηση έγινε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αντιστράτηγο Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι όπου συζητήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας τόσο σε επίπεδο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων όσο και συνεκπαιδεύσεων.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε να πολλαπλασιαστούν οι κοινές διακλαδικές ασκήσεις και να συμμετάσχει η Αίγυπτος στη μεγάλης κλίμακας άσκηση «Ηνίοχος» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η  αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας .

Διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες και καλύπτει ολόκληρο το FIR Aθηνών. Το σενάριο της Άσκησης βασίζεται στην ιδέα εκτέλεσης επιχειρήσεων από μία Αεροπορική Βάση, με τη συμμετοχή όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο τύπος των αιγυπτιακών μαχητικών δεν έχει γίνει γνωστός. Από τα αεροσκάφη που διαθέτουν οι Αιγύπτιοι θα μπορούσαν να στείλουν είτε Mirage 2000, είτε Rafale είτε F-16. Διαθέτουν ακόμη και MiG-29 αλλά αυτό μάλλον θεωρείται απίθανο.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV