«Πολυετής διαδικασία η απόκτηση F-35 από την Ελλάδα» λέει ο Τ.Πάιατ

Επιβεβαιώνει το defencenet για την άρνηση εσπευσμένης πώλησης F-35

Έκοψε τα φτερά όσων ονειρεύονταν να δουν σε σύντομο χρονικό διάστημα F -35 με τα ελληνικά χρώματα ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Τυλίγοντας την άρνηση με γλυκά λόγια για το υψηλό επίπεδο της αμυντικής σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ και διπλωματικές προσεγγίσεις ο πρέσβης μας είπε στην ουσία ότι οι ελπίδες κάποιων να υπάρξει μια ολοκληρωτική ανατροπή στους ουρανούς του Αιγαίου "αναβάλλονται".

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία άμυνας και ασφάλειας με την Ελλάδα και εργαζόμαστε καθημερινά για να την περαιτέρω ενίσχυσή της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης των F-35 στην Ελλάδα. Ο δρόμος για την απόκτηση των F-35 είναι μια πολυετής διαδικασία που θα βασίζεται φυσικά στις επιτυχίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Viper της Ελλάδας», είπε συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρέσβης, διαψεύδοντας όλα τα σενάρια σχετικά με την απόκτηση ακόμη και ενός μικρού αριθμού αεροσκαφών F 35 μέσα στο επόμενος έτος. 

Φυσικά στο πλαίσιο της διπλωματικής αβρότητας, απαραίτητης για κάθε διπλωμάτη, ο κ. Πάιατ έστειλε το μήνυμα πως η αμυντική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να την περαιτέρω ενίσχυση της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης των F-35 από την χώρα μας. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, στo ανώτατο επίπεδo, έχουν χαιρετίσει το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αποκτήσει τα F-35 για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σημειώνει στη δήλωσή του ο Τζέφρι Πάιατ και τονίζει χαρακτηριστικά: «Έχουμε δείξει την υποστήριξή μας για την προμήθεια και συνεργαζόμαστε στενά για ένα μελλοντικό πρόγραμμα απόκτησης, το οποίο θα ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα βελτιώσει την περιφερειακή σταθερότητα. Όλα τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου είναι ψευδή και αποτελούν παραποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ».

Αναρωτιέται κανείς εάν αυτοί που επέμεναν ότι έπρεπε να τα δώσουμε όλα στους Αμερικάνους, επειδή ο Μάικ Πομπέο πήγε στην Κρήτη, αισθάνονται δικαιωμένοι...

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV