Το βράδυ  της πρωτοχρονιάς στο Μαϊάμι θα ήταν ίσως ένα ακόμη μια πρωτοχρονιάτικη αργία με τον κόσμο να κυκλοφορεί αμέριμνος στο δρόμο χαζεύοντας στα μαγαζιά ή ψωνίζοντας από εμπορικά κέντρα, εάν δεν σημειωνόταν η μεγαλύτερη αστυνομική κινητοποίηση των τελευταίων ετών.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η σκηνή το βράδυ της πρωτοχρονιάς ήταν διαφορετική:  Κόσμος τρέχει προς διάφορες κατευθύνσεις,  περιπολικά  της αστυνομίας μαζεύονται κατά δεκάδες και όλοι μιλούν  για μια γκρίζα κηλίδα που φαίνεται να κινείται:

Βίντεο από ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο στο Μαϊάμι πυροδότησε ισχυρισμούς αυτή την εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κάτι το εξωγήινο ή απόκοσμο  είχε προκαλέσει όλο αυτόν πανικό.

Αλλά η αλήθεια είναι πολύ πιο επίγεια.

Τη Δευτέρα, μια ομάδα περίπου 50 εφήβων προκάλεσε αναταραχή στο Bayside Marketplace, ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο περίπου 5 μίλια από το South Beach, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Μαϊάμι.

Αυτή η σύγκρουση  μεταξύ τους (;) κανείς δεν ξέρει προκάλεσε την τεράστια αστυνομική κινητοποίηση,

«Απόκοσμες φιγούρες,  πυροβολισμοί στο Miami Mall, τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν, οι αστυνομικοί το καλύπτουν λέγοντας ότι τα παιδιά τσακώνονταν με πυροτεχνήματα, ωστόσο όλα αυτά τα αστυνομικά αυτοκίνητα και η εναέρια κυκλοφορία σταμάτησε εκείνο το βράδυ, εκτός από τους μαύρους στρατιωτικούς ελικόπτερα…και καμία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης», ισχυρίστηκε μια ανάρτηση στο X, η οποία την Παρασκευή φάνηκε να πυροδοτεί μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας.

Τελικά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έφηβοι έριχναν πυροτεχνήματα, κάτι που οδήγησε σε πανικό καθώς κάποιοι υπέθεσαν ότι υπήρξε πυροβολισμός, δήλωσε ο αξιωματικός δημόσιας πληροφόρησης της αστυνομίας του Μαϊάμι, Μάικλ Βέγκα. Τέσσερις έφηβοι συνελήφθησαν.

«Η αστυνομία στάλθηκε «για τον έλεγχο του πλήθους επειδή οι ανήλικοι αρνούνταν να φύγουν. Ορισμένες επιχειρήσεις έκλεισαν προσωρινά για να μας επιτρέψουν να καθαρίσουμε την περιοχή», δήλωσε ο Βέγκα.

«Δεν υπήρχαν εξωγήινοι. Κανένα αεροδρόμιο δεν έκλεισε. Τίποτα δεν κρύβεται από το κοινό. Lol», έγραψε ο ίδιος αργότερα σε ένα email προς το NBC.

Τις ημέρες μετά το περιστατικό, οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν μια φρενίτιδα εικασιών, μπαίνοντας σε αυτό που περιέγραψαν ως «Εξωγήινοι στο εμπορικό κέντρο του Μαϊάμι». Κάποιοι πρότειναν ότι η αστυνομία κλήθηκε για  εξωγήινους και όχι για εφήβους. Αρκετοί άνθρωποι εξέτασαν το βίντεο του περιστατικού που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο και ισχυρίστηκαν ότι μπορούσαν να δουν μια εξωγήινη φιγούρα στο κοκκώδες υλικό.

Οι φήμες συνεχίζονται αλλά η αστυνομία επιμένει ότι η κινητοποίηση ήταν για τους εφήβους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ